sunnuntai 23. tammikuuta 2011

melkein raakaa pizzaa

Kävin tänään eka kertaa tänä talvena hiihtämässä. Olosuhteet oli muuten kohdillaan, mutta latuja ei oltu aurattu. Kilometrejä kertyi 9. Kilpahiihtäjäksi on vielä matkaa, mutta leppoisa sunnuntaihiihto sopii mulle hyvin. :)

Sitten olikin kova nälkä, kun pääsin kotiin. Olin laittanut aamulla uuniin kuivumaan siemenistä tehdyn "pizzapohjan". Se oli 5,5 tuntia uunissa (50 astetta, luukku avoinna), sitten en enää jaksanut odottaa vaan väsäsin pizzan, vaikka olisi pohja saanut olla rapeampi. Pohjan päälle tuli sipulilla, suolalla ja soijakastikkeella maustettua tomaattimurskaa (olisi tietysti voinut tehdä tomaattikastikkeen oikeista tomaateista).  Täytteeksi laitoin paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaattia ja shiitakesieniä. "Juustokastike" syntyi casheweista, sipulista, suolasta ja soijakastikkeesta. Mausteeksi basilikaa ja Fiesta Molea. Hyvää oli, väitän että parempaa kuin oikea pizza. Elimistö on alkanut vaatia raikkaita, aitoja makuja raakailuun siirtymisen jälkeen. Nämä mun raakakokkailut onnistuu onneksi paremmin kuin normiruokien kokkailu, isäntäkin oli samaa mieltä ;) Toivottavasti sen vatsa kestäisi myös pizzaa, ettei tarvitse yksin syödä pellillistä...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti