keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Kasviskeittokokeilu Vitamixilla

Vitamix on kyllä mahtava kapistus! Se on ollut meillä vasta viikon. Kokeilin tehdä sillä keittoa raaoista vihanneksista, ja noin viiden minuutin jälkeen alkoikin jo höyry nousta, kun oli tarpeeksi pyörinyt. Koostumus oli hyvä, mutta maku ei ihan täydellinen. Mutta ensikertalaiseksi kuitenkin menetteli...

Laitoin koneeseen vettä, tomaattia, kesäkurpitsaa, selleriä, fenkolia, palsternakkaa,porkkanaa sekä ruususuolaa. Varmaan fenkoli ja selleri olivat minun makuun liian voimakkaita, ensi kerralla sitten esim. bataattia mukaan makeutta tuomaan. Keiton päälle ripottelin tilliä.

Näiden sanotaan lamaavan kilpirauhasta:
-kaikki ristikukkaisten heimoon kuuluvat kasvit (kaali ja sinappikasvit)
-kaalit esim. kiinan-, kukka-, parsa-, ja brysselinkaali
-lanttu, nauris, piparjuuri, retikka, punajuuri, pavut, herne
-vesikrassi, sinappikasvit esim. kelta-, valko-, ja mustasinappi
-kaikki herneet, soijapapu, limapapu
-sinimailanen, lakritsa
-maniokki
-maapähkinät kypsentämättöminä

joten pyrin välttelemään näitä ruokavaliossani.

Keittoa meni lautasellinen, sitten söin vielä salaattia ja loput mustat riisit mitä oli jäänyt. Riisiä lukuunottamatta olen ollut tämän päivän raakaruualla. Uskomattoman helppoa! Ja nopeaa Vitamixin ansiosta. Eilen kokeilin tehdä sillä avocado-dipin, ja hyvää oli! Iltapalaksi kokeilen tehdä myös suklaapuuroa, jonka ohje löytyy täältä.

Päivän ruokailut:
aamupalaksi vihersmoothie

välipalana omena ja pähkinöitä
päivällisenä kasviskeitto, salaattia ja mustaa riisiä
iltapalaksi "suklaapuuro"

Ensimmäinen päivä ilman lihatuotteita! Tai no, vihersmoothiessa oli yksi raaka luomukananmuna, mutta niistä en kyllä luovu keitettynäkään :)

Kohta pitäisi treenata, kokeillaan miten urheilu sujuu näillä tankkauksilla. Nyt on ehtinyt mukavasti käydä jouluostoksilla, siivoilla ja lueskella blogeja, kun on ollut alkuviikko lomaa. Hassua kyllä menen huomiseksi vain töihin, ja sitten suuntaankin joulun viettoon vanhempien luo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti