maanantai 27. joulukuuta 2010

Joulun jälkeen

Joulu oli ja meni, onneksi se on jo ohi! Nyt netissä on kirjoituksia joulun jälkeisestä stressistä, ja taas pitäisi ne jouluna hankitut liikakilotkin kuluttaa... Mitähän järkeä tässä jouluna ylensyömisessä oikeasti on? "Jouluna saa syödä herkkuja eikä tarvitse liikkua... Joulu on kerran vuodessa jne."  Miksemme sen sijaan nauttisi vaikka joka päivä niistä herkuista joita oikeasti tekee mieli niin ei tarvitsisi jouluna mättää isoa määrää "oikein luvan kanssa". Siitähän ei seuraa kuin ähky ja pahimmassa tapauksessa morkkis, joillakin voi jäädä jopa "putki päälle" :D



Kun alkaa lisäämään superfoodeja ja oikeita makuja sokerin ja vehnän tilalle, ei näitä herkkuja tee joka päivä mieli. Tavallista suklaata tuli itsekin syötyä, ja taas kerran totesin, ettei se pärjää mitenkään raakasuklaalle, kun sitä oikein maistelee. Omat jouluruokailunikin menivät perinteiseen malliin, eli laatikoita ja kinkkua tuli syötyä runsain määrin. Mutta aika hyvin onnistuin välttelemään lisäaineita, sokeria ja gluteeniviljoja. Silti olo oli joulun pyhien ajan väsynyt ja turvonnut. Vaikutti siihen varmasti sekin, että kulutin television ääressä aivan liikaa aikaa "kun ei ollut muutakaan tekemistä". Joulupäivänä tulin vähän kipeäksi, eikä olo ole vieläkään täysin terve. En siis ole liikkunutkaan moneen päivään, mikä lisää väsymystä entisestään. Haluan kuitenkin levätä kunnolla, olenhan stressannut kehoani jo pari vuotta pakonomaisella liikunnalla. Nykyään yritän liikkua fiiliksen mukaan enkä pakota itseäni lähtemään salille, jos ei siltä tunnu.

Joulu vanhempien luona oli aika herättävä kokemus. Oli aikaa tutkailla elämäänsä ikään kuin etäämmältä, kun ei ollut oman kodin tutuissa kuvioissa. Tästä tuli vähän masentunut olo, kun tuntui ettei ole ketään joka ymmärtäisi minua todella. Jopa parisuhteen lopettamista harkitisin vakavasti, mutta ehkä sekään ei ole mikään ratkaisu, vaan meidän molempien pitäisi muuttua kohti parempaa ja päästä irti turhista rajoitteista.

Ruuan laadun lisääminen on automaattisesti saanut lisäämään laatua myös muilla alueilla: esimerkiksi television katsominen on vähentynyt radikaalisti. Olen myös kokeillut meditointia, mutta sillä saralla olen vasta aivan alussa, mieheni sen sijaan on meditoinut enemmänkin ja saanut siitä paljon myönteisiä kokemuksia.


Nyt on palattu taas arkeen ja on viikko töitä ennen viikon lomaa. Raakaruokailu jatkuu taas, tänäänkin tankkasin raakaruokaa muuten paitsi illalla meni tavallista suklaata... Huomenna on uusi päivä taas, ja joka päivä voi onnistua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti