torstai 7. huhtikuuta 2011

uusi ruokapäiväkirja

Muuten on mennyt ihan hyvin, mutta nyt on paino lähtenyt nousuun. Noin 2-3 kg on tullut lisää. En tiedä johtuuko muutamista repsahduspäivistä ruokavaliossa, vai kilpirauhasesta vai mistä. Täytyy varata lääkäriaikaa, että saisi taas otettua myös kilpparikokeet. Oireina tämä painonnousu, aivosumu ja palelu. Ikään kuin väsymystä ja palelua olisi nykyään enemmän. Huomasin myös että lihansyönti (ainakaan punaisen lihan) ei sovi mulle enää. Söin muutaman päivän sellaista lihapataa, jota tein isomman satsin. Koko ajan vatsa oli turvonnut eikä toiminut päivittäin.

En haluaisi enää olla liian tarkka syömisestäni, mutta koska kielteistä kehitystä (lihomista) on näkyvissä, päätin ottaa käyttöön yksinkertaisen ruoka- ja liikuntapäiväkirjan. Kirjoitin ylös suunnitelman päivän aterioista, ja mistä niiden tulisi koostua. Sitten päivittäin laitan rastin, onko toteutunut. Listassa on myös vitamiinit ja lisäravinteet ja suunnitelma missä kohtaa päivää ne söisin. Tajusin vasta äskettäin, että vitamiinit voivat vaikeuttaa Thyroxinin imeytymistä. Tähän saakka superfood- ja vitamiinipitoinen vihersmoothie on ollut aamupalani noin tunnin lääkkeen oton jälkeen. Nyt päätin kokeilla jättää vihersmoothien päivälliseksi, ja aamulla syödä sitten hedelmiä, marjoja ja tuorepuuroja. Listassani on kohta myös liikunnalle, mitä tulisi tulla päivittäin väh. puoli tuntia (kävelykin riittää). Päivän päätteeksi annan sitten itselleni plussia ja miinuksia siitä miten hyvin olen pysynyt suunnitelmassani.

Kalorilaskurikin toimi hyvänä motivoijana laihdutuksessa, joten eiköhän tästä listasta ole minulle enemmän hyötyä kuin stressiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti