keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Jäähyväiset Kuningas Alkoholille

Niinhän tuo Jyväskylän reissu sitten meni, että lähdimme molemmat liikenteeseen. Oli ihanaa päästä käymään Ekolossa ja Punnitse ja säästä -kaupassa. Vein joitakin pähkinä/riisisnackseja opiskelukavereiden tapaamiseen, mutta eivät tehneet ollenkaan kauppaansa. Tarjoilut oli aika järkyttäviä: tortilloja, sipsejä ja irtokarkkeja. Mäkin söin kasviksilla ja juustolla täytettyjä tortilloja, vähän sipsejä ja enimmäkseen niitä riisisnacksejä. Oli hirveä olo, kun söin sellaista paskaa. Melkein kaikki joivat siidereitä, lonkeroa ja olutta. Yksi muukin minun lisäkseni joí viiniä ja yksi ei juonut mitään, kun oli raskaana. Hän oli kuulemma päättänyt raskaudesta kuultuaan että sokerin syöminen saa riittää, mutta pahoinvointi on kuulemma niin rankkaa että on pakko syödä karkkeja, kun ne sentään menee alas. :O Ihmeen helppo oli jutella vaikkei ollutkaan nähnyt niitä ihmisiä kolmeen vuoteen.

Ihmettelin kun viinipullosta ei tullut yhtään huono olo. Matka jatkui keskustaan katsomaan tutun keikkaa hyvän kaverini ja mieheni Juhan kanssa. Baarissa en voinut kuvitellakaan ostavani lonkeroa tms. litkua, joten ilta jatkui viinilinjalla. Olin melkoisessa humalassa, ja tosi innoissani selitin kaverillenikin viime aikoina oppimistani asioista, kuten tämän hetken tärkeydestä. Kaverini arvostaa mielipiteitäni ja olen pystynyt vaikuttamaan hänen ruokatottumuksiinsakin jonkin verran.

Huh, sunnuntaipäivä oli ihan hirveä. Krapula oli pahin moneen vuoteen. Piti tarkoin miettiä asentoa, ettei oksennus lentäisi. Mitään ruokaa ei pystynyt syömään, ainoastaan appelsiinia teki mieli. Ja vielä maanantaina ja tiistainakin olin väsynyt ja ruoka ei oikein maistunut. Tänään ja huomenna olen sairaslomalla, kun maha on ollut kipeä ja löysällä, ja eilen illalla oli kuumeinen olo. Kannattaa tosiaan pilata hyvin alkanut terveellinen elämä alkoholi- ja sipsimyrkytyksellä! Mieluummin valitsen foodit ja pirteän olon kuin alkoholin ja krapulan, vaikka kaveripainostus juomiseen onkin välillä kova. Perjantaina pidän tuparit ja oon ilmoittanut kavereille, että mä en ota alkoholia juhlissa, hyvät fiilikset tulee kyllä varmasti siitä että on rakkaita ihmisiä uudessa kodissa, ei siihen tarvita viinaa :)

Nyt yritän paikkailla tekemiäni virheitä palaamalla vihersmoothien ym. terveellisten herkkujen pariin. Tuntuu että pitää aloittaa kaikki jotenkin alusta. On muuten ihanaa, kun on oppinut kuuntelemaan kehoaan, että mitä ruokaa se tarvitsee. Tuntuu että tunnen jo kylläisyyden tunteenkin paremmin kuin ennen. Eilen oli eväänä töissä salaattia ja kananmunaa, mutta alkoi tehdä mieli leipää, ja kyllä olikin hyvää Reissumies kinkulla ja juustolla! Esim. pähkinöitä ei ole tehnyt mieli, vaikka oon niitä syönytkin joitakin. Nyt ois pakastin täynnä pähkinöitä kun FitnessFirstin tilaus tuli. Tekisi taas mieli jotain suolaista, esim. jotain tonnikala-aurajuustohärpäkettä... Taitaa olla puute suoloista kehossa.

Juhan osalta reissu meni vieläkin huonommin, hän oli päätynyt putkaan, ja kauan metsästettiin narikkaan jääneitä takkia, autonavaimia ja puhelinta. Ja seuraavana yönä oli sillä lähtö Thaimaaseen. Hän on siellä yli kolme viikkoa, mulla on jo nyt kauhea ikävä ja kurja olo yksin. Vaikka alusta asti oon sanonu et oon onnellinen Juhan puolesta, kun se pääsee Thaimaaseen rentoutumaan. Ei se olis halunnut edes lähteä, kun oli niin väsynyt, mutta eiköhän siellä piristy kun on saanut levättyä kunnolla. Ja ihanaa kun pääsee syömään tuoreita hedelmiä ja maadoittumaan meriveteen!

Ainoa hyvä puoli tuossa alkoholisekoilussa oli, että ne ylimääräiset 2,5 kg lähti, ja vatsa toimii taas päivittäin (liiankin hyvin...) Mielenkiintoista nähdä palaako kilot ja hidas ruuansulatus. Varasin ajan yksityiselle, kun TSH oli 1,36 ja T4V 16,2. Kirjoitin pitkän kilpirauhashistoriani ylös, että muistan kertoa ja kysyä kaiken. Lääkäriaika on 17.5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti