torstai 28. heinäkuuta 2011

Puhtaamman ravinnon aikaansaannoksia

Ruokavaliomuutokseni alkoi viime syksynä, ja monia hyviä muutoksia olen kokenut:
  • Kilpirauhasen vajaatoiminta: oireiden pitäminen kurissa
-Väsymys: pystyn säätelemään sitä syömällä esim. C-vitamiinilla ja camu camulla höystetyn pirtelön. Usein väsymys johtuu huonosta ruuansulatuksesta, liian vähäisistä yöunista, stressistä tai liian vähästä auringon ja ulkoilman saannista. Mahdollisimman paljon siis ulkoilua ja piristävää liikuntaa!
-Palelu: voin juoda mausteisen, lämmittävän teen (esim. Yogi-teet ovat hyviä) Hormonitoimintaani yritän boostata SunFiren maca-jauheella (tuntuu tällä hetkellä tehokkaimmalta)
-Hidas aineenvaihdunta: liikkuminen ja puhdistava ruokavalio, pähkinöiden ja muiden hitaasti sulavien ruokien välttäminen, runsas veden juominen

Nyt kesän aikana olo onkin ollut aika energinen, kiitos kuuluu suureksi osaksi auringolle, maadoittumiselle ja kevyemmälle syömiselle :)

  • Painonhallinta ja alkoholin käytön väheneminen, miehelläni myös 14-vuotiaana aloitetun tupakoinnin lopettaminen
- Paino on pysynyt pitkään samoissa lukemissa, vaikka se vähän nousikin yhdessä vaiheessa, kun en meinannut saada syömistäni pysymään kurissa. Saan kuitenkin päivän mittaan niin paljon kaloreita, että perus "kuluta enemmän kuin syöt" -teorian mukaan minun pitäisi olla jo tosi lihava... Uskon tämän olevan raakaravinnon ansiota, jota syön tavallisena päivänä n. 80 %:sti. Raakaravinto ei ole minulle ehdottomuus, mutta huomaan jaksavani sillä paremmin kuin kypsennetyllä.

  • Henkisen puolen kehittyminen
Tämän puolen kehitys on vasta alussa, mutta uskon elimistön puhdistumisen mahdollistavan asioiden näkemisen laajemmassa kontekstissa. Yritän nähdä kaikissa ja kaikessa enemmän hyvää, tai ainakin asiat useammasta näkökulmasta. Suorituskeskeisyydestä ja kulutuskeskeisyydestä luopuminen. Asioihin keskittyminen ja aito läsnäolo.
      Nykyään aistin paremmin, millainen ilmapiiri missäkin paikassa vallitsee. Kun on käynyt paikassa, jossa on paljon negatiivista energiaa ilmassa, vie aikaa ennen kuin palautuu omaan koti-ilmapiiriin. Kotona kuitenkin onneksi vallitsee suurimmaksi osaksi innostunut ja positiivinen tunnelma. Myös parisuhteessa aistii, että jos toista masentaa, niin se tarttuu heti itseenkin, ja myös toisin päin.
   Pyrin myös tekemään asioita enemmän siltä pohjalta mikä tuntuu parhaalta sillä hetkellä, enkä vain "koska on pakko". Nautin työstäni, mutta sen aikataulutus on alkanut ahdistaa. Pakko lähteä töihin vaikka kuinka väsyttää jne. Tähän liittyen rohkaisin mieleni ja perustin sivutoimisen toiminimen! Kuulette toiminnastani varmasti lisää, kun saan sen kunnolla käyntiin :) Vaikka järki sanoo, että minun pitäisi opiskella alaa paljon enemmän, jotta voisin pitää itseäni asiantuntijana, silti luotan tunteeseen ja kokeilen rohkeasti uutta työtä. Yhteistyökontakteja on jo syntynyt kuin itsestään, ja olen asiasta todella innoissani!
 
 Seuratkaa siis unelmianne, asioilla on todellakin tapana järjestyä! Tämän olen huomannut tänä keväänä. Muutin maalle pelossani siitä, että syksyllä ei ole töitä, nyt minulla on kahden vuoden päiväkotityösopimus, ja sivutoiminen yritys!

Tässä pari kuvaa vihertävästä kasvimaastani :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti